Per 1 augustus 2011 kunt u zelf direct een afspraak maken met een logopedist. Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist is niet meer nodig.

Wanneer u voor de eerste keer bij de logopedist komt zonder verwijsbrief vindt er een DTL-screeening plaats. De logopedist bekijkt of u aan het juiste adres bent. Mogelijk heeft u of uw kind ook andere klachten of ziektebeelden, waardoor de logopedist u zal adviseren om eerst naar de huisarts te gaan. In alle gevallen wordt uw huisarts op de hoogte gebracht van de uitslag van het logopedisch onderzoek, mits u aaangeeft dit niet te willen.

Als de logopedist zonder verwijzing werkt heeft hij/zij  hiervoor scholing gevolgd. Alle logopedisten van Logopediecentrum Dongen zijn opgeleid om een DTL-screening uit te voeren.                        

Of de DTL-screening wordt vergoed is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Raadpleeg daarom altijd uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Wij attenderen u erop, dat wij de mogelijkheid voor een gratis logopedisch consult blijven aanbieden! Voor meer informatie zie logopedisch spreekuur.

Voor informatie over logopedische stoornissen en directe toegankelijkheid:                    

 www.directnaardelogopedist.nl

Wilt u liever eerst met uw huisarts overleggen, voordat u een afspraak maakt met de logopedist? Uiteraard is dit nog altijd mogelijk. U kunt uw huisarts alsnog om een verwijsbrief vragen.

 

Klik hier om een afspraak te maken.

 

Locatie 'De Vennen'

Logopediecentrum Dongen 

Paramedisch Centrum 'De Vennen'
Deken Batenburgstraat 2
06 - 11 44 87 42
06 - 15 20 62 15

Locatie 'MC Beljaart'

Logopediecentrum Dongen 

Medisch Centrum Beljaart
Kloosterpad 13 c
06 - 11 44 87 42
06 - 15 20 62 15

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken