Ademhalen is het belangrijkste van het leven! Normaliter kan een gezond mens enkele dagen zonder drinken en wel zo'n zes weken zonder eten. Maar wanneer het ademen stopt, ga je al na enkele minuten dood. Het leven begint met ademhalen en bij je dood blaas je de laatste adem uit. Ademhalen is het kostbaarste in je leven. Als je adem stopt, stopt alles!

Zonder ademhaling kun je niet leven. Waarom wordt het belang van goed ademhalen dan toch nog vaak verwaarloosd? In onze huidige maatschappij kennen we veel stress en gejaagdheid. Alles moet, zowel op de werkvloer als in onze vrije tijd. We leggen onszelf veel druk op en hebben weinig tijd voor ontspanning. Nog steeds beweegt de gemiddelde Nederlander te weinig. Dit alles draagt bij aan een te grote lichamelijke spanning en mede daardoor aan een verkeerde manier van ademhalen.

Een verkeerde manier van ademhalen heeft grote effecten op onze lichamelijke, emotionele en psychische gesteldheid.

Wanneer je voor een langere tijd verkeerd ademt  heeft je lichaam minder weerstand tegen virussen en bacteriën. Ook loop je kans op chronische, stressgerelateerde aandoeningen.

Bij ademhalen denken we als eerste aan het opnemen van zuurstof in het lichaam. Weinigen staan er bij stil dat uitademen even belangrijk is. Wanneer je echter onvoldoende uitademt blijven de longen gedeeltelijk gevuld met oude lucht en is een nieuwe inademing niet volledig mogelijk. Tijdens de ademtherapie ligt de nadruk over het algemeen meer op het uit- dan op het inademen.

Als je goed ademt, zit je lekkerder in je vel. Je haalt daarbij het maximale uit zuurstofopname en je lichaam raakt de afvalstoffen goed kwijt. Het zorgt er tevens voor dat je gewapend bent tegen stress en zijn symptomen als nekpijn, opgetrokken schouders, maagpijn, maagzuur etc. Lichaam en geest worden ontspannen, wat ook je algehele stemming zal doen verbeteren.

Locatie 'De Vennen'

Logopediecentrum Dongen 

Paramedisch Centrum 'De Vennen'
Deken Batenburgstraat 2
06 - 11 44 87 42
06 - 15 20 62 15

Locatie 'MC Beljaart'

Logopediecentrum Dongen 

Medisch Centrum Beljaart
Kloosterpad 13 c
06 - 11 44 87 42
06 - 15 20 62 15

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken